Zašto volem Novi Sad ,gradska plaža na Dunavu Štrand

Novi Sad je grad koji mnogi ljudi vole zbog raznih razloga, a jedan od najpopularnijih je Štrand - gradsko kupalište na obali Dunava. Štrand je omiljeno mesto stanovnika Novog Sada i turista koji posećuju grad, a ovo su neke manje poznate činjenice i zanimljivosti o ovom mestu:

  • Štrand je otvoren još 1911. godine, a od tada se razvijao i rastao u popularnu destinaciju za odmor i rekreaciju.
  • Štrand ima dva dela - stariji deo koji je prirodna plaža sa peskom i travom, i noviji deo koji je uređen sa betonskim obalama i bazenima.
  • Pored kupanja i sunčanja, posetioci Štranda mogu da uživaju u različitim sportovima na vodi, kao što su kajak, kanu, surf, skijanje na vodi i drugi.
  • Štrand je poznat po velikom broju kafića, restorana i klubova koji nude različitu hranu i piće. Mnogi od njih rade i u večernjim satima, pa posetioci mogu da uživaju u noćnom životu uz zvuke muzike.
  • Svake godine, Štrand postaje centar kulturnih i sportskih dešavanja kao što su koncerti, festivali, takmičenja u plivanju, vaterpolu i drugi.
  • Štrand je jedno od najvećih kupališta na Dunavu, a neke od zanimljivosti koje ga čine posebnim su "Plava fontana" koja se nalazi u bazenu i sastoji se od vodenih mlaznica u obliku cveta, kao i "Smederevski čamac" koji se nalazi na peščanoj obali i služi kao deo dekoracije.
  • Štrand ima i neke manje poznate delove, kao što su "Dunavski park" i "Peskara", koji nude mirniju atmosferu i opuštanje od gužve.

Ukratko, Štrand je jedinstveno mesto koje nudi ne samo kupanje i sunčanje, već i različite vidove zabave i rekreacije, kulturu i gastronomiju, kao i neke manje poznate delove gde se može uživati u tišini i prirodi. Zbog svega toga, nije ni čudo što mnogi vole Novi Sad i Štrand kao deo ovog grada.

Komentari

Upišite komentar

Email lista

Prijavite se na našu listu kako bi bili
informisani o aktuelnoj ponudi nekretnina
subscribe