Zašto volem Novi Sad, izletište Popovica

Novi Sad je grad koji nudi brojne mogućnosti za rekreaciju i odmor u prirodi, a jedno od najpopularnijih izletišta u okolini grada je svakako Popovica. Ovo prelepo izletište se nalazi na oko 15 kilometara od Novog Sada, a pruža posetiocima mnogo toga da vide i dožive.

 
Jedna od najvećih atrakcija Popovice je svakako Popovičko jezero, koje se nalazi u neposrednoj blizini izletišta. Jezero je veoma popularno među ljubiteljima prirode, planinarima i šetačima. Čisto i bistro jezero je idealno za osveženje u letnjim mesecima, a na njegovoj obali posetioci mogu pronaći zaboravljeni mir od užurbane svakodnevnice.
 
Osim jezera, Popovica nudi i prelepu prirodu i šume koje okružuju izletište. Posetioci mogu uživati u šetnjama i vožnjama biciklom kroz ovo prelepo područje, a istovremeno uživati u prelepim pejzažima.
 
Jedno od najzanimljivijih mesta u blizini Popovice je Orlovo bojište, koji je napušteni kamenolom sa čijeg  vrha se pruža pelep pogled, dok na nebu  kruži par orlova po kojima je vidikovcu i dat naziv. 
 
Ukoliko planirate posetu Novom Sadu, obavezno posetite i Popovicu i planinarski dom koji se nalazi neposredno pored poslednje autbuske stanice . Ovo izletište je idealno za sve one koji žele da uživaju u prirodi, rekreaciji i odmoru.

Komentari

Upišite komentar

Email lista

Prijavite se na našu listu kako bi bili
informisani o aktuelnoj ponudi nekretnina
subscribe