Zašto volim Novi Sad, Fruška gora nacionalni park na korak od našeg grada.

Fruška Gora je planina koja se nalazi na teritoriji Srbije, na samo nekoliko kilometara od grada Novog Sada. Ova planina je poznata po svojim izuzetnim prirodnim lepotama i bogatom kulturno-istorijskom nasleđu, što je čini idealnom destinacijom za izlete i odmor.

Jedno od najpoznatijih izletišta na Fruškoj Gori je Stražilovo, poznato po svojim vinogradima i predivnom pogledu na Srem i Bačku ravnicu. Ovo izletište je posebno popularno među ljubiteljima prirode i planinarenja, koji mogu da se prošetaju pešačkim stazama kojima se pruža prelep pogled na okolinu.

Još jedno popularno izletište je Fruskogorski manastiri, koji su poznati po svojoj bogatoj istoriji i kulturnom nasleđu. Na Fruškoj Gori se nalazi preko 15 manastira koji su građeni u periodu od 15. do 18. veka. Najpoznatiji među njima su manastir Krušedol, manastir Grgeteg, manastir Hopovo i manastir Jazak. Svi ovi manastiri su otvoreni za posete turista, koji mogu da se upoznaju sa bogatom istorijom i kulturom ovih zdanja.

Još jedno mesto koje treba posetiti na Fruškoj Gori je Nacionalni park Fruška Gora. Ovo je zaštićeno prirodno područje koje obuhvata preko 25.000 hektara površine i predstavlja izuzetnu destinaciju za turiste. U okviru parka se nalazi veliki broj životinjskih i biljnih vrsta, koje su karakteristične za ovo područje.

Pored ovih poznatih izletišta, na Fruškoj Gori se nalaze i neke manje poznate destinacije koje su takođe vredne posete. Na primer, na Fruškoj Gori se nalazi i Rimski bunar, koji je izgrađen u doba Rimskog carstva i koji predstavlja izuzetnu kulturnu i istorijsku atrakciju.

Uz prirodne lepote i kulturnu baštinu, na Fruškoj Gori se organizuju i brojni sportski i kulturni događaji tokom cele godine. Tu su biciklističke i planinarske ture, sportska takmičenja i kulturne manifestacije, kao što je Fruškogorski maraton, Međunarodni festival dokumentarnog filma i mnoge druge.

Uz sve ove lepote koje Fruška Gora pruža, ne čudi što je ovo područje postalo omiljena destinacija mnogih turista.

Komentari

Upišite komentar

Email lista

Prijavite se na našu listu kako bi bili
informisani o aktuelnoj ponudi nekretnina
subscribe